PERU EN MEXICO: MACHU PICCHU, INCA'S EN MAYA'S

21 DAGEN – VERTREK OP 6 MAART 2018 – MAASDAM *****

Peru is een van de meest magische landen ter wereld. Uw reis begint in Lima waar u een stadstour maakt die u een aantal hoogtepunten laat zien van deze dynamische hoofdstad. Daarna vliegt u naar de vroegere hoofdstad van het Incarijk, Cuzco. Een kleine stad, hoog in het Andesgebergte, met smalle straatjes, inheemse markten en winkeltjes. Na een tocht door de Heilige Vallei van de Inca’s komt u aan bij Aguas Calientes, een klein dorpje aan de voet van de Machu Picchu waar u de volgende dag één van de zeven nieuwe wereldwonderen mag aanschouwen. Na landprogramma in Peru gaat het cruisen beginnen. Vanuit Lima vaart u naar onvergetelijke plekken in Ecuador, Costa Rica, Nicaragua, Guatemala, Mexico met als eindbestemming San Diego.

LET OP! Deze reis vereist een goede gezondheid en is niet geschikt voor mindervaliden!

Deze reis gaat definitief door.

Wilt u graag meer informatie over deze reis? Kom dan naar onze Cruise Informatiedagen.

infoVoor de Verenigde Staten is een visum nodig. Deze dient u zelf voorafgaande aan de reis aan te schaffen. Cruise Travel kan geen bindende informatie verstrekken over de benodigde visa. De genoemde gegevens kunnen als advies geïnterpreteerd worden. Visum regels kunnen zonder voorafgaande kennisgeving wijzigen, men is ten allen tijden zelf verantwoordelijk voor het in bezit hebben van geldige reisdocumenten en benodigde visa/vaccinnaties. Bij twijfel adviseren wij altijd contact op te nemen met de visumdienst/ambassade.

groepsreis
PRIJZEN
Huttype  1-persoons 2-persoons
Binnenhut  € 5.499 € 3.999
Buitenhut  € 5.799 € 4.249

De genoemde tarieven zijn per persoon en onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid.

WAT IS INBEGREPEN?

Vluchten met KLM incl. 23 kg ruimbagage.
6 dagen rondreis (logies/ontbijt, twee lunches, twee diners).
✔ Alle transfers en binnenlandse vluchten.
✔ Stadstour Lima en Cuzco en bezoek aan Machu Picchu.
✔ 15 dagen cruise (volpension)
✔ Havengelden.
✔ Tijdens de cruise: koffie, thee, water en vaak ice tea in de (buffet)restaurants.
✔ Tijdens de cruise: roomservice.
✔ Nederlandstalige reisbegeleiding tijdens de gehele reis.
✔ Kennismakingsbijeenkomst voorafgaand aan de reis.

✔ Niet genoemde maaltijden tijdens het landprogramma.
✔ Optionele excursies tijdens het landprogramma.
 Tijdens de cruise: alle overige dranken.
Tijdens de cruise: 15% servicetoeslag op dranken.
 Tijdens de cruise: fooien $13,50 p.p.p.n.
 Tijdens de cruise: optionele excursies en toeslag specialiteitenrestaurants.
✔ Reserveringskosten van € 29 per boeking.
✔ Bijdrage calamiteitenfonds van € 2,50 per boeking, reis- en annuleringsverzekering, visa.

Callao (Lima)_shutterstock_111550142

Lima:
De culinaire hoofdstad van Latijns-Amerika

Een bruisende metropool waar het heden en verleden samenkomen. Hierbij ontdekt u onder meer de koloniale én de moderne kant van de Peruaanse hoofdstad. Lima is op dit moment dé culinaire hoofdstad van Latijns-Amerika.

Peru_shutterstock_97060928

Machu Picchu:
Eén van de zeven nieuwe wereldwonderen

Deze verborgen stad is in 1911 ontdekt en wereldberoemd geworden. Met name de ligging is spectaculair. In 2007 is Machu Picchu zelfs uitgeroepen tot één van de zeven nieuwe wereldwonderen!

Machu Picchu in Peru_shutterstock_217241476 (1)

Cuzco:
De vroegere hoofdstad van het Incarijk

Een klein toeristisch stadje, hoog in het Andesgebergte, met smalle straatjes, inheemse markten en winkeltjes. Bezoek de zonnetempel Coricancha, die gebouwd is door de Inca Pachacutec (1438 – 1572). De Spanjaarden bouwden later het klooster van Santo Domingo over de top van de tempel. Ook de kathedraal op Plaza de Armas mag u niet missen, een van de mooiste Spaanse koloniale kerken in Amerika.

Dag tot dag programma

Dinsdag 6 maart: Amsterdam - Lima, Peru

U vertrekt om 12.35 uur van Schiphol voor een rechtstreekse vlucht met KLM naar Lima. U komt om 19.15 uur aan in de hoofdstad van Peru. Transfer naar uw hotel waar u wordt ontvangen met een hapje en een drankje.

Woensdag 7 maart: Lima, Peru

U begint met een stadstour door Lima. U bezoekt o.a. het koloniale centrum met prachtige historische gebouwen en de kathedraal op het Plaza Mayor, één van de meest bezochte pleinen van de stad. Daarna brengt u een bezoek aan Casa Aliaga, één van de oudste koloniale herenhuizen in Lima en het Larco Museum. U eindigt de stadstour in het ‘Love Park’ in de wijk Miraflores. Middag ter vrije besteding en ’s avonds een gezamenlijk diner.

Donderdag 8 maart: Lima - Cuzco, Peru

U vliegt deze ochtend van Lima naar Cuzco. Na de lunch, welke is inbegrepen, krijgt u een stadstour door Cuzco. De tour begint bij Coricancha, de belangrijkste tempel van het voormalige Incarijk. Daarna brengt u een bezoek aan de kathedraal op het Plaza de Armas, het Sacsayhuamán fort en de archeologische vindplaats van Puca Pucara.

Vrijdag 9 maart: Cuzco - Ollantaytambo - Aguas Calientes, Peru

Vandaag maakt u een tour door de Heilige Vallei van de Inca’s. De tour begint bij Awanakancha, een alpacaboerderij waar de lokale familie zal laten zien hoe zij textiel maken. Daarna rijdt u door naar het Incastadje Ollantaytambo met zijn indrukwekkende fort. Na de lunch (op eigen gelegenheid) vervolgt u de reis per trein naar Aguas Calientes, het dorpje aan de voet van de Machu Picchu waar u zult overnachten. Omdat dit een dorpje is waar alleen een trein en de bussen naar de Machu Picchu rijden, bent u genoodzaakt een klein stukje met uw bagage naar uw hotel te lopen.

Zaterdag 10 maart: Machu Picchu, Peru

Het hoogtepunt van de reis over land vindt vandaag plaats. U maakt kennis met de majestueuze ruïnes van de eeuwenoude stad Machu Picchu, één van de zeven nieuwe wereldwonderen. Onder begeleiding van een gids zult u deze prachtige plek gaan bezoeken. De lunch is inbegrepen. Aan het eind van de middag vertrekt u eerst per trein en later weer per bus naar Cuzco. ’s Avonds is er een gezamenlijk diner.

Zondag 11 maart: Cuzco - Lima, Peru

Na het ontbijt vliegt u van Cuzco terug naar Lima. Bij aankomst in Lima vindt de transfer plaats naar de haven van Callao voor inscheping aan boord van de Maasdam, die om 18.00 uur vertrekt.

Maandag 12 en dinsdag 13 maart: Cruisedagen op zee

Deze dagen heeft u de tijd om te genieten van alle faciliteiten die het schip te bieden heeft.

Woensdag 14 maart: Manta, Ecuador

Aankomst 05:00 – vertrek 18:00

Manta ligt aan de kust van de Stille Oceaan, en is een van de belangrijkste havens van Ecuador. De steunpilaar van de economie van deze stad met zo’n 200.000 inwoners is tonijn – zowel vissen als de verwerking en het inblikken van de vangst. Toch is Manta een aangename havenstad met een aantal eigentijdse gebouwen en een paar historische bezienswaardigheden, interessante musea en natuurlijke schoonheid in de vorm van parken en nabijgelegen stranden.

Donderdag 15 maart: Cruisedag op zee

Vandaag heeft u de tijd om te genieten van alle faciliteiten die het schip te bieden heeft.

Vrijdag 16 maart: Puerto Caldera, Costa Rica

Aankomst 09:00 – vertrek 18:00

Van hieruit kunt u de hoofdstad San José bezoeken. Wilt u liever de schoonheid van het land zien, bezoek dan een nationaal park in dit gebied. Puerto Caldera is een vracht- en cruisehaven. Bij het schip zullen verschillende kraampjes staan met souvenirs. Het ligt op een afstand van ca. 8 km van Puntarenas. Puntarenas Puntarenas (90.000 inwoners) ligt aan de Stille Oceaan en was in de vorige eeuw de belangrijkste haven van Costa Rica voor export van koffie. Het vrijwel ondoordringbare gebergte tussen de hoofdstad en de Caribische kust, maakte transport onmogelijk. Pas in 1890, met het in gebruik nemen van de spoorlijn naar Limón, werd vervoer in die richting eenvoudiger. Tot nu toe werd de koffie uit de centrale vallei met ossenkarren naar Puntarenas vervoerd en vervolgens per schip naar Kaap Hoorn rondom Zuid-Amerika vervoerd naar Europa. De koffiehandel vanuit Puntarenas kwam tot stand nadat de Engelse kapitein William le Lacheur in 1843 de haven binnenvoer, zonder geld en met een lege boot. Omdat er in dat jaar een overschot aan koffie was geproduceerd, kreeg hij op voorschot een lading koffiebonen mee naar Engeland. Twee jaar later kwam hij terug met het verdiende geld en startte een lucratieve handel. De haven is niet belangrijk meer sinds in 1981 de nieuwe zeehaven is geopend bij Puerto Caldera.

Zaterdag 17 maart: Corinto, Nicaragua

Aankomst 11:00 – vertrek 17:00

Corinto werd gebouwd op een eiland voor de baai van El Realejo. Het eiland werd door middel van een brug verbonden met het vasteland en voor het zware verkeer werd ten westen van de brug een opgehoogde weg in het water aangelegd. Omdat de haven van Corinto direct aan de Grote Oceaan ligt groeide deze al snel uit tot de belangrijkste haven van Nicaragua.


Zondag 18 maart: Puerto Quetzal, Guatemala

Aankomst 09:00 – vertrek 19:00

Met een naam te danken aan een statussymbool ten tijde van de oude Maya’s (quetzalveren) is deze plaats vooral een uitgangspunt voor excursies. Puerto Quetzal heeft haar naam te danken aan de vogel die het meest tot de verbeelding spreekt en het nationale symbool is van Guatemala. Ze waren bijna uitgestorven, maar nu kunt u ze weer zien in het Mario Dary reservaat, het Chelamje reservaat en de Sierra de Las Minas, ten noorden van Zacapa. De quetzalveren waren een statussymbool ten tijde van de oude Maya’s. Op het doden van een Quetzal stond bij de Maya’s de doodstraf. Puerto Quetzal ligt aan de Pacifische kuststreek met departementen Escuintla, Retalhuleu, Suchitepéquez en Santa Rosa. Interessante plekken zijn de zwarte stranden langs de Stille Oceaan, de opgravingen bij La Democracia, El Baúl en Abaj Takalik. Deze streek wordt door toeristen het minst bezocht, daar het er erg warm (te warm) is. Verkoeling vindt men pas bij de stranden. Het zand is van een diep donkerbruine kleur en de branding slaat met donderend geraas op het strand. Montericco is het prettigste badplaatsje, vooral omdat het grenst aan een schitterend mangrovereservaat.


Maandag 19 en dinsdag 20 maart: Cruisedagen op zee

Deze dagen heeft u de tijd om te genieten van alle faciliteiten die het schip te bieden heeft.

Woensdag 21 maart: Manzanillo, Mexico

Aankomst 08:00 – vertrek 17:00

Deze door bananen- en kokosnootplantages omringde badplaats is één van de belangrijkste havens van Mexico. Het heeft ook een aantal zeer populaire stranden. Colima is de op drie na kleinste deelstaat van Mexico. Het ministaatje ligt aan de Grote Oceaan, ingeklemd tussen Jalisco en Michoacán, en kent een zeer gevarieerd landschap, bestaande uit onder andere oerwouden, hooggebergte, vulkanen, bananenplantages en prachtige zandstranden. Van circa 200 voor Christus tot na 800 na Christus. was Colima het centrum van de zogenaamde Grafcultuur, een nog niet nader benoemde Indiaanse beschaving die in relatief kleine, primitieve bevolkingscentra leefde. De belangrijkste resten die van dit volk zijn overgebleven, zijn de talloze terracotta beeldjes die in een 300-tal graven in Colima, Jalisco en Nayarit werden aangetroffen. Deze kunstwerkjes, sierlijk beschilderd en samen met de overledene begraven om de goden gunstig te stemmen, portretteren een keur aan levende wezens en objecten, maar er zijn twee thema€’™s die opvallend vaak terugkomen: een Indiaans echtpaar en een grote, dikbuikige hond. Deze laatste, de zogenaamde Izcuinli-hond, is nu zo’€™n beetje de archeologische trots van Colima; overal, maar vooral in en rond de provinciale hoofdstad Colima, worden goedkope kopieën van deze viervoeter gemaakt en verkocht.


Donderdag 22 maart: Puerto Vallarta, Mexico

Aankomst 08:00 – vertrek 17:00

Prachtige zandstranden, witgepleisterde gevels, barokke kerken en het decor voor de tv-serie The Love Boat. Alles in Puerto Vallarta ademt de sfeer van romantiek. Geen wonder dat Puerto Vallarta geliefd is onder pasgetrouwde stellen. Het staat bekend om haar bruisende nachtleven, maar ook vanwege het prachtige onderwaterleven. Met haar azuurblauwe water is het dan ook een waar duik- en snorkelparadijs. Puerto Vallarta ligt schitterend aan de Bahia de las Banderas met op de achtergrond groene heuvels. De stad aan de Mexicaanse westkust was ooit een klein vissersdorpje, totdat het in de jaren ’60 bekend werd dankzij de film Night of the Iguana met Richard Burton en Elizabeth Taylor dat hier werd opgenomen. Sindsdien heeft de stad een onweerstaanbare aantrekkingskracht op zowel toeristen als de Hollywood jetset en is het een inspiratiebron voor kunstenaars. Overal zijn expositieruimtes en kunstgalerieën te vinden, zoals aan de Juárez en Morelos. Slenter door de straatjes van het oude, levendige centrum, flaneer over de Malécon of bezoek de prachtige kathedraal La Iglesia de Nuestra Senora de Guadalupe.

Vrijdag 23 en zaterdag 24 maart: Cruisedagen op zee

Deze dagen heeft u de tijd om te genieten van alle faciliteiten die het schip te bieden heeft.

Zondag 25 maart: San Diego, VS

Aankomst 07:00
In de ochtend komt u met de Maasdam aan in de haven van San Diego en haalt de transfer u op om naar de luchthaven te brengen. Uw vlucht met KLM vertrekt om 12.50 uur.

Maandag 26 maart: Amsterdam

Aankomst 12:15
Na deze geweldige reis bent u weer terug in Nederland!

HOLLAND AMERICA LINE - MAASDAM ★★★★+

De Maasdam is een middelgroot schip dat per passagier volop ruimte biedt. Veel hutten hebben uitzicht op zee en alle suites hebben zelfs een privéveranda. De inrichting van het schip, met teakhouten dekken en koperbeslag, vormt een ode aan de historische Nederlandse Oost- en West-Indische Compagnieën uit de zeventiende tot en met de negentiende eeuw. In het kloppend hart van het schip, het drie verdiepingen hoge atrium, staat het kunstwerk Totem, waarin bijna 2.000 glinsterende stukken glas zijn verwerkt.

 

Eetgelegenheden
Dineren kan in een traditionele vaste zitting, maar ook op basis van het principe van As You Wish® Dining: gewoon wanneer u daar zin in heeft aanschuiven in het hoofdrestaurant. Of geeft u de voorkeur aan een chic gedekte tafel in een specialiteitenrestaurant of het beste van de grill?

 

Faciliteiten aan boord
Aan boord van de Maasdam is alles aanwezig voor een bruisende avond stappen, bijvoorbeeld in de nachtclub, de showlounge of de pianobar. Maar ook als de zon weer op is, is er van alles te doen. Het uitgebreide activiteitenprogramma voor jong en oud varieert van een speelclub tot workshops om beter te leren koken, fotograferen of bloggen.

Neem vrijblijvend een optie

Uw voornaam volgens paspoort (verplicht)

Uw achternaam volgens paspoort (verplicht)

Uw geboortedatum (verplicht)

Uw email (verplicht)

Uw telefoonnummer (verplicht)

Onderwerp

Aantal personen:

gewenst hut type:
 binnenhut buitenhut

Aanvullende gegevens

Wij adviseren u graag.

Neem contact op met onze Cruise & More reisspecialisten op 0341-371170
E-mail: info@cruisetravel.nl