HOOGTEPUNTEN AUTHENTIEK GRIEKENLAND

8 DAGEN – VERTREK OP 8 SEPTEMBER 2017 – CELESTYAL OLYMPIA***+

Deze gecombineerde reis van een 3-daags landprogramma en een 5-daagse cruise voert langs de authentieke kust van Griekenland. De reis begint met het landprogramma in Athene waar je in de avond zal aankomen en naar je hotel zal worden gebracht. Vanuit Athene ga je de volgende dagen de unieke plekken Delphi en Meteora bezoeken. Tijdens het landprogramma zijn de transfers, overnachtingen en bezoek aan musea inbegrepen en hoef je nergens zorgen over te maken. Na het landprogramma stap je aan boord van de rederij die onlangs de Cruise Critic Cruisers’ Choice Awards heeft gewonnen, Celestyal Cruises. Tijdens de cruise aan boord van de Celestyal Olympia doe je verschillende plekken aan en soms meerdere plekken in een dag. Niet voor niets wordt het Luxe Islandhoppen genoemd! Je doet prachtige bestemmingen aan zoals Mykonos, Patmos, Santorini en nog veel meer. Kijk snel verder voor het totale reisoverzicht.

Deze reis vindt doorgang bij een minimale groepsgrootte van 15 deelnemers.

Tijdens deze groepsreis zal het landprogramma begeleid worden. Tijdens de cruise zal er geen reisbegeleiding aanwezig zijn.

groepsreis
PRIJZEN
Vertrekdatum Binnenhut Buitenhut
8 september € 1.499 € 1.589

De genoemde tarieven zijn per persoon en gebaseerd op 2-persoonsbezetting, onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid. 1-persoonsbezetting is op aanvraag.

WAT IS INBEGREPEN?

 Retourvlucht Amsterdam – Athene met Aegean Airlines inclusief 20 kg. ruimbagage
 3 dagen landprogramma vanuit Athene inclusief alle transfers en hotel-overnachtingen incl. ontbijt en diner op dag 2 en 3
Tijdens het landprogramma: bezoek aan Delphi en Meteora
 5 dagen cruise (volpension
)
Tijdens de cruise: havengelden
TIjdens de cruise: gratis fooien
 Tijdens de cruise: uitgebreid entertainment en veel activiteiten
 Tijdens de cruise: gratis Blue drankenpakket t.w.v. € 68,- p.p.
 Tijdens de cruise: 3 gratis excursies t.w.v. € 169,- p.p.

Niet genoemde maaltijden tijdens het landprogramma
Optionele excursies tijdens de cruise
 Reserveringskosten van € 29 per boeking
 Bijdrage calamiteitenfonds van € 2,50 per boeking, reis- en annuleringsverzekering

Meteora

The Greek Way

De van oorsprong Griekse rederij Celestyal Cruises vaart met middelgrote schepen, hierdoor kunnen ze havens aandoen die grotere schepen niet kunnen bezoeken. Deze Griekse oorsprong komt overal terug: het entertainment, het eten, de workshops en excursies. Ervaar het authentieke Griekenland met alle zintuigen. Luister en geniet van Grieks entertainment en dans de sirtaki. Uiteraard geniet je aan boord van de typisch Griekse keuken.

Delphi

Meteora

De kleine, moderne stad Kalambaka is vaak het vertrekpunt voor een bezoek aan de Meteora rotsen. Bovenop deze rotsen zijn kloosters gebouwd. Vroeger werden deze rotsen beklommen door kluizenaars die daar hun eigen leefomgeving creëerden en heel af en toe naar beneden kwamen. Later kwamen hier vooral monniken naartoe die in totaal 24 kloosters bouwden waar er nu nog een aantal van te bezichtingen zijn.

Grieks eten

Delphi

Aan de voet van de berg Parnassos ligt het mysterieuze plaatsje Delphi. Deze archeologische plek met tempels, theaters en schathuizen is tot op de dag van vandaag één van de belangrijkste culturele bezienswaardigheden van Griekenland. Dit plaatsje is vooral bekend vanwege het ‘Orakel van Delphi’. Tijdens de oudheid bezochten jaarlijks duizenden mensen deze plek om de god Apollo om wijze raad te vragen bij het nemen van belangrijke en moeilijke beslissingen.

Dag tot dag programma

Dag 1: Amsterdam-Athene

Je vliegt vanaf Amsterdam naar Athene, waar je in de avond aankomt en per transfer naar het hotel wordt gebracht.

Dag 2: Athene - Delphi - Kalambaka

In de ochtend wordt je na het ontbijt per transfer opgehaald om naar Delphi te gaan. In Delphi heb je genoeg tijd om de opgravingen te bekijken en een bezoek te brengen aan het museum dat bij de reis is inbegrepen. Vanuit Delphi ga je per transfer naar Kalambaka waar je de nacht zal doorbrengen in het hotel. ’s Avonds kan je in het restaurant van het hotel aanschuiven voor het diner welke inbegrepen is.

Dag 3: Kalambaka - Meteora - Athene

Na het ontbijt zal de transfer weer klaar staan om te vertrekken naar de Meteora rotsen waar je de schitterende kloosters zal bezoeken. Vanuit hier ga je weer richting Athene waar je zal overnachten om de volgende dag te vertrekken richting de haven van Piraeus.

Dag 4: Athene - haven Piraeus

Je gaat per transfer naar de haven van Piraeus waar je aan boord gaat van de Celestyal Olympia. De cruise langs de Griekse Eilanden kan beginnen!

Dag 4: Mykonos, Griekenland

Aankomst 18:00; vertrek 23:00.

Mykonos heeft een grote aantrekkingskracht op jong en oud. Het is befaamd vanwege haar ultieme vrijheid en feestcultuur. Maar behalve een strand voor homoseksuelen, twee naaktstranden en een bruisend nachtleven heeft het eiland nog veel meer te bieden. Het eiland behoort tot de Cycladen en ligt ten oosten van het Griekse vasteland. De architectuur van de Cycladen wordt getypeerd door de witgekalkte organische kubusachtige huizen met rode of blauwe deuren en koepels

Mykonos staat ook bekend om haar befaamde windmolens. Ooit moeten het er 366 stuks zijn geweest die werden gebruikt om water op het land te pompen. Ook telt het eiland vele kapelletjes. Voor elke gelegenheid werd er één gebouwd: als gebed voor regen of voor een behouden thuiskomst van een zeereis. Slenter door de wirwar aan straatjes van Mykonos-stad naar boven voor een geweldig uitzicht over de windmolens met rieten daken. Loop langs de zeven kapellen ‘de zeven kletstantes’ of proef van vis dat de vissers iedere dag vers binnenbrengen.

Dag 5: Kusadasi, Turkije of Samos, Griekenland

Aankomst 07:00; vertrek 13:00.

Witte minaretten op de moskeeën, overblijfselen uit de Romeinse oudheid en heerlijke stranden. In Kusadasi kun je zowel terecht voor cultuur als strand. Letterlijk betekent Kusadasi ‘vogeleiland’, vernoemd naar een eilandje voor de kust waar vroeger veel vogels zaten. Het plaatsje ligt aan een prachtige baai aan de Egeïsche Zee. Kusadasi heeft zo’n 30km aan prachtige zandstranden. Op loopafstand van het centrum bevinden zich Ladies Beach en Silver Beach. Voor kinderen is het iets verderop gelegen Long Beach erg geschikt.

Slenter door de oude wijk en bezoek de karavanserai Mehmet Pasa. Geniet van lekkere meze in een restaurantje bij de oude haven of sla je slag in één van de kleurrijke bazaars. Een tocht naar de 2000 jaar oude ruïnes in Efese met haar oude theater en de bibliotheek van Celcius mag je absoluut niet missen wanneer je in Kusadasi bent.

Tijdens deze dag heb je ook de mogelijkheid om van boord te gaan in Samos, Griekenland. Het schip meert hier aan voordat zij aankomt in Kusadasi. Op deze manier kun je in plaats van Kusadasi de ochtend doorbrengen op Samos.

Dag 5: Skala (Patmos), Griekenland

Aankomst 16:00; vertrek 21:00.

Eiland van de evangelist Johannes. Hier zijn je wandelschoenen zeker nodig om de kronkelige weg te volgen naar de “Kerk der Openbaring”. Patmos is het meest noordelijk gelegen en kleinste eiland van de Dodecanesos, een Griekse eilandengroep die voor de Zuidwestkust van Turkije ligt. Patmos heeft een oppervlakte van 39 km2 en 2.500 inwoners. Patmos is niet alleen voor de orthodoxie, maar voor de hele christenheid een heilig eiland. De hier in ballingschap gezonden evangelist Johannes sloeg namelijk in een grot aan het hallucineren en dat leidde tot zijn Openbaring, het laatste bijbelboek. Pas in de 11de eeuw kreeg deze Apocalyps een staartje, toen voor de Seldsjoeken op de vlucht geslagen monniken op het eiland opdoken. Patmos wordt ook wel het eiland van de ezeltjes genoemd. Iedere familie heeft er minstens één. Ze werden in eerste instantie gebruikt om de bezoekers over de 1,5 km lange steile weg te vervoeren. De weg leidt van de beschutte haven naar de top van de berg.

Dag 6: Rhodos, Griekenland

Aankomst 07:00; vertrek 18:00.

De hoofdstad van het Griekse eiland Rhodos is meer dan 2400 jaar oud. In de oude stad met haar smalle straatjes en stadsmuren lijkt het of de tijd heeft stilgestaan. Geen wonder dat de stad vaak het decor is voor middeleeuwse films en vaak door gaat voor Jeruzalem. De oude stad bestaat uit het Ridderkwartier met onder andere de ruïne van de Tempel van Aphrodite en het Hospitaal van de Ridders. De oude stad heeft ook een Turkse wijk met de Shleyman Moskee, Turkse baden en Joodse Ghetto. Het nieuwe gedeelte van de stad is rondom de oude stad gebouwd en ligt aan de Mandraki-haven met de pittoreske windmolens. Dit is ook waar ook je cruiseschip aanmeert.

Dag 7: Heraklion (Kreta), Griekenland

Aankomst 07:00; vertrek 11:30.

Heraklion op Kreta is een mooie plek om – letterlijk en figuurlijk – te proeven van de Griekse cultuur. De stad heeft een oud fort, een gezellige haven en drukbezochte terrassen en markten. De stadsmuren en stadspoorten om de oude stad van Heraklion zijn goed bewaard gebleven.

Dag 7: Thira (Santorini), Griekenland

Aankomst 16:30; vertrek 21:30.

Het schip vaart over een immense onderzeese krater als het aanmeert bij het eiland Santorini. Ooit was het één groot eiland, dat na diverse vulkaanuitbarstingen grotendeels onder zee is verdwenen en uiteengevallen is in zes eilandjes. Wat is gebleven zijn de imposante randen van de krater in de vorm van een halve maan waarop witte huisjes met hemelsblauwe koepeldaken zijn gebouwd. De hoofdstad Thira is een van de mooiste Griekse plaatsen en op een unieke wijze gebouwd aan de rand van de steile kliffen. De hooggelegen stad werd voor het laatst in 1956 door een aardbeving verwoest. Vroeger kon het plaatsje alleen bereikt worden te voet of per ezel via smalle paadjes, maar tegenwoordig is er ook een kabelbaan die de mensen naar boven en beneden brengt. Boven wachten smalle straatjes met winkeltjes en tavernes. Proef er van de heerlijke zoeten wijnen, maar ook luieren op één van de zwarte zandstranden of een bezoek aan de archeologische opgravingen van Akrotiri of oud-Thira behoren tot de mogelijkheden.

Dag 8: Athene - Amsterdam

Aankomst 07:00;

Ontscheping in de haven van Piraeus en aansluitend een sightseeing tour per bus langs de hoogtepunten van Athene. Vervolgens wordt je afgezet op de luchthaven voor de vlucht naar Amsterdam, aankomst in de middag.

CELESTYAL CRUISES - CELESTYAL OLYMPIA ★★★

De Celestyal Olympia is vernoemd naar de plaats waar de Olympische Spelen ooit begonnen zijn en biedt plaats aan 1664 passagiers. Het schip is onlangs uitgebreid gerenoveerd, waarbij zowel de hutten als de openbare ruimtes zijn vernieuwd.

Eetgelegenheden

Een reis met de Celestyal Olympia betekent tevens een reis door de Griekse keuken. Iedere maaltijd aan boord wordt dagelijks bereid met pure, lokale ingrediënten, zoals olijfolie en verse kruiden. De beste Griekse wijnen maken het geheel compleet. De Olympia beschikt over drie restaurants.

Faciliteiten aan boord

Aan boord is er van alles te beleven. Het schip heeft een zwembad, verschillende bars en lounges, een casino, een fitnessruimte, een beautysalon, een bibliotheek, diverse shops en een kidsclub.

Neem vrijblijvend een optie

Uw voornaam volgens paspoort (verplicht)

Uw achternaam volgens paspoort (verplicht)

Uw geboortedatum (verplicht)

Uw email (verplicht)

Uw telefoonnummer (verplicht)

Onderwerp

Gewenste datum:
19 mei 16 juni 8 september 6 oktober 

Aantal personen:

Gewenste hut type:

 binnenhut buitenhut

Aanvullende gegevens

Wij adviseren u graag.

Neem contact op met onze Cruise & More reisspecialisten op telefoonnummer 0341-371170
E-mail: info@cruisetravel.nl